Egészségünk a telefonunkon
2018. augusztus 13. írta: Dvorák Márton

Egészségünk a telefonunkon

...avagy mi is az okosrendelő?

Ma már megannyi eszköz, telefonos alkalmazás képes mérni használója napi fizikai aktivitását és lépéseinek számát, de a vércukor, alvás, vérnyomás, testsúly, na meg persze az edzések online követése is egyre népszerűbb. Szerencsére mind a készülékek gyártói, mind az alkalmazások fejlesztői igyekeznek egyre könnyebben kezelhetővé, "felhasználóbarátabbá" tenni ezeket a lehetőségeket - csak győzzön az ember tisztán látni a megannyi lehetőség között!

shutterstock_188507768.jpg

És miért jó, ha az egészségünkkel kapcsolatos értékeket is digitálisan vezetjük?

  • Egy helyen lesz meg minden, a telefonon, tableten, számítógépen
  • A mérések bárhol elvégezhetőek és feltölthetőek
  • Utólag visszanézhetőek a változások, tendenciák - gyakran grafikonokon is
  • Könnyű megmutatni, de akár megosztani az orvosokkal, edzőkkel, dietetikusokkal
  • A kitűzött célhoz vezető utat könnyebb követni, legyen szó például a testsúly vagy a vércukorszint csökkentéséről, a napi mozgás növeléséről

 

A cukorbetegek napi több mérése, vagy a sportolók pulzusgörbéi egyaránt követhetőek, megjeleníthetőek és összehasonlíthatóak. Nem mindig tudja azonban a felhasználó az adatokat értelmezni, eligazodni a megannyi információ között, hiszen ehhez sokszor az inkább egy orvos, edző, vagy más szakember segítsége kellene. Főleg, ha az ember szívesen kihasználná az eszközök nyújtotta lehetőségeket egészsége javításához.

Az Okosrendelő bemutatja a már elérhető lehetőségeket, funkciókat az egészség követéséhez, és segít értelmezni az értékeket, ábrákat, hogy azok tényleg segítség felhasználójukat.

20180529_175752.jpg

A bejegyzés trackback címe:

https://okosrendelo.blog.hu/api/trackback/id/tr1814164987

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása